maanantai 30. marraskuuta 2015

Singaporen etniset naapurustot

Nappasin lentokentältä mukaani useamman Singaporen kartan, joista yhteen oli merkitty kolme etnistä naapurustoa. Chinatown ja Little India olivat minulle ennestään tuttuja kavereiden kertomuksista, mutta kolmannesta en ollut ikinä kuullut. Sen nimikään, Kampong Glam, ei oikeastaan kertonut, millaisesta alueesta oli kyse. Ehdimme viikon aikana hyvin käydä jokaisella näistä etniseksi nimetyistä alueista. Chinatownilla ja Little Indialla on omat metroasemansa, joten niille löytää helposti. Kampong Glamkin on helppo löytää, kun tietää mistä etsiä. Lähin metroasema on Bugis, josta kävelee viidessä minuutissa Glamin keskelle. Bugis itsessäänkin on vierailemisen arvoinen. Paikalta löytyy useita moderneja ostoskeskuksia sekä hiukan perinteisemmän oloinen katettu tori, josta löytyy vaatteita ja selfiekeppejä edullisin hinnoin.

Chinatowniin kannattaa pistäytyä, jos haluaa ostaa halpoja matkamuistoja ja tuliaisia. Kaupat myyvät kaikkea avaimenperistä kimonoihin. Chinatownissa pääsee hyvin kiinalaiseen tunnelmaan. Pään päällä roikkuu kiinalaisia lyhtyjä ja kaupoissa soi perinteistä musiikkia. Syötävää löytyy Chinatownin ruokakadulta (food street) sekä Maxwell Roadin Foodcourtista. Kävimme testaamassa kuuluisan ja äärimmäisen edullisen Tian Tian Hainanese Chickenin, mutta meihin tämä ruoka ei oikein vedonnut. Ruokakadulta ja -torilta löytyy kuitenkin kymmeniä muitakin paikkoja, joista voi saada mahansa täyteen parilla eurolla. Alueen ravintoloissa hinnat pyörivät lähes suomen tasolla. Chinatownin varmaankin tunnetuin nähtävyys on Buddha Tooth Relic Temple. Temppeli on vaikuttava näky sekä sisältä että ulkoa. Temppelin ovelta löytyi huiveja, joilla peitin olkapääni ja pidensin hamettani yli polvien meneväksi. Sivuseiniltä löytyy sata pientä buddha-patsasta ja viereisestä salista katon täydeltä kauniita lyhtyjä.



Little India on hyvä paikka edulliselle kasvisruollalle. Osa paikoista tosin tuntui laskevan kalan ja kanan kasviksiksi. Little Indian katukojut myivät perinteisiä intialaisia vaatteita ja kukkaseppeleitä temppeliin vietäväksi. Yhtä kaduista koristivat yhä Deepavalin kunniaksi tien ylle viritetyt jouluvaloja muistuttavat koristukset. Koska olimme käyneet jo tutustumassa buddhalaiseen temppeliin, Little Indiassa vuoroon pääsi hindutemppeli. Suuntasimme erittäin koristeelliseen Sri Veeramakaliamman temppeliin. Jätimme kenkämme temppelin ulkopuolelle, kuten ohjeistettiin ja kävimme tutustumassa sisätiloihin, joissa temppelin patsasloisto vain jatkui. Koko temppelin katto oli täynnä erilaisia patsaita kaikissa väreissä. Sisällä olleiden patsaiden päälle oli aseteltu kukkaseppeleitä ja joukko miehiä istui rennon näköisesti lattialla rukoilemassa. Joskin yksi herroista näytti puhuvan puhelimeensa samalla.



Mystinen Kampong Glam osoittautui muslimikulttuurin kehdoksi. Alueen merkittävin maamerkki on Sulttaanin moskeija. Kadun varren kaupat ovat täynnä värikkäitä kankaita ja pitsejä, joista voi teettää itselleen musliminaiselle sopivat vaatteet. Kankaat olivat kyllä niin kauniita, että olisin niistä mielelläni teettänyt itsellenikin vaatteita. Hinnatkaan eivät kyllä olleet sieltä edullisimmasta päästä. Matkalla moskeijalle bongasimme pari sivukatua täynnä pieniä putiikkeja ja kahviloita. Näimme jopa kissakahvilan! Kiersimme kadut päästä päähän, mutta lopulta poistuimme tyhjin käsin. Jos lottovoitto osuisi kohdalle, täältä löytyisi kyllä kaikenlaista uniikkia ja hauskaa ostettavaa. Moskeijaa kävimme ihailemassa vain ulkopuolelta ja samalla vierailimme pikaisesti läheisessä puistossa, jossa sijaitsee Malajien perinnekeskus.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti