perjantai 18. syyskuuta 2015

Talkshown katsomossa

Varasimme jo hyvissä ajoin ennen matkan alkua liput Conan O'Brienin talkshowhun. Liput showhun eivät maksaneet mitään. Riitti, että liput varaa ajoissa ja saapuu myös riittävän aikaisin paikalle shown päivänä. Saavuimme paikalle vähän jälkeen kahdentoista. Ensin kävimme läpi pienimuotoisen turvatarkastuksen, passimme tarkastettiin ja meidät ohjattiin penkeille odottamaan. Ennen meitä paikalle oli saapunut jo ainakin 30 henkilöä. Vähän ennen yhtä lippumme tarkistettiin, saimme rannekkeet ranteisiimme ja vuoronumeron. Tämän vuoronumeron (11) ansiosta saimme poistua autohallista, jossa jonotusalue sijaitsi ja suunnata lounaalle. Takaisin paikalle piti saapua klo 15.30 mennessä, jolloin ihmiset ohjataan jonotusalueelta Warner Brothers studioiden alueelle. Koska olimme liikkeellä kävellen ruokapaikaksi valikoitui kävelymatkan päässä ollut Dog Haus, joka nimensä mukaisesti tarjoili erilaisia hotdogeja, makkaroita ja burgereita. Ruoka oli aikamoista mättöä, mutta erittäin maukasta sellaista.


Saavuimme takaisin jonotusalueelle noin 45 minuuttia ennen deadlinea. Kävimme uudelleen läpi turvatarkastuksen ja otimme valokuvat jättimäisen Conan bobbleheadin kanssa. Noin klo 15.30 meidät järjestettiin parijonoihin vuoronumeroidemme mukaan. Numerolla 11 pääsimme johtamaan toisena lähtenyttä jonoa. Toisin kuin olin kuvitellut, kukaan ei suoranaisesti johdattanut meitä studiolle vaan reitin varrella seisoi tasaisin väliajoin ihmisiä antamassa kulkuohjeita. Kävelyn päätteeksi päädyimme seuraavalle jonotusalueelle, joka muistutti jonoa huvipuistolaitteeseen. Jonotuksen ratoksi kahdesta tv:stä pyöri pätkiä Conanista, jotka virittivät mukavasti tunnelmaan. Meitä molempia jännitti tässä vaiheessa ihan hirmuisesti. Emme joutuneet onneksi odottamaan pitkään ennen kuin meidät johdatettiin erinäisten studioiden ohi studiolle 15. Matkalla kuljimme muun muassa Tyhjätaskut-sarjan studion ohi. Emme bonganneet julkimoita kävelymatkallamme, mutta studioiden ovien vieressä luki, mitä elokuvia ja sarjoja niissä oli kuvattu. Päästyämme sisälle studioon saimme ensiksi suklaakarkit, minkä jälkeen meidät ohjattiin istumaan neljänteen riviin. Paikat olivat juuri sopivalla korkeudella, koska ne olivat yhtä aikaa lähellä lavaa, mutta riittävän kaukana etteivät kamerat tulleet eteemme. Kamerat ilmeisesti haittaavat alimpien rivien näkyvyyttä.


Aivan aluksi meille kerrottiin studion turvallisuusohjeet. Sen jälkeen stand-up koomikko aloitti yleisön lämmittelyn. Hän pisti meidän huutamaan, taputtamaan ja nauramaan. Koomikko käveli pitkin yleisöä ja valitsi itselleen "uhreja". Kädet puuskassa istunutta miestä syytettiin huonon tuulen tuomisesta mukanaan ja hänet sekä kymmenkunta muuta ohjattiin keskelle studion esiintymislavaa. Useiden vitsien, yleisön huudattamisen ja ilmaisten t-paitojen heittelyn jälkeen koomikko haastoi uhrinsa tanssikilpailuun. Sir Mix-A-Lotin "I like big butts" pärähti soimaan ja uhrit panivat parastaan. Yksi jätkistä twerkkasi siihen malliin, että hän olisi puolestamme ansainnut erikoispalkinnon. Kaikille uhreille annettiin palkiksi tanssimisesta ilmaiset t-paidat. Koomikko kannusti meitä vielä hurjasti taputtamaan ja huutamaan koko shown ajan. Ennen kuin kuvaus oli edes alkanut omat käteni ja kurkkuni alkoivat jo kipeytyä kaikesta äänen tuottamisesta. Ennen Conanin tuloa lavalle meitä lämmitteli vielä Jimmy Vivino and Basic Cable Band. Bändi veti kunnon shown. Ensiksi LaBamba kierteli yleisön joukossa ja lauloi Curtis Mayfieldin Move on Upia. Seuraavaksi shown varasti trumpetisti Mark Pender. Oma mieskin pääsi osaksi showta, kun Mark ojensi mikrofonin hänelle kertosäteen aikana. Kaikki yleisöstä lauloivat kyllä mukana niin kovaa, että mieheni ääni hukkui tehokkaasti äänten kakofoniaan. Mark kuitenkin kommentoi suoritusta sanomalla, että "Right on the pitch" (osui nuotilleen). Lisäksi saimme Markilta ylävitoset. Tämä nostatti kyllä hyvin tunnelmaa. Korvat olivat tosin menneet jo lukkoon, kun melu oli niin kova.

Lopulta saimme shown kuuluttajan Andy Richterin lavalle ja pian hänen perässään seurasikin illan tähti Conan O'Brien. Saimme aluksi nauttia Conanin kuuluisasta monologista. Monologi oli todella hauska ja Conanille sattui pieni moka purkan kanssa. Hän tuli vahingossa lavalle yhä purkka suussa ja koitti hankkiutua siitä eroon huomaamattomasti. No tämä ei tietenkään aivan onnistunut ja saimme nähdä vielä hidastuksetkin tästä purkan poisheittämis-episodista. Monologin aikana studion läpi kulki myös sketsiin liittyvä "ylävitosvalmentaja". Valitettavasti hän kulki vasemman puolen käytävän läpi, kun itse istuimme oikeanpuoleisen käytävän reunalla. Emme näin ollen saaneet ruutuaikaa. Vieraina ohjelmassa oli Silicon Valley -sarjan Thomas Middleditch. Onneksemme mies oli bongannut tämän sarjan pari kuukautta sitten, vaikka sarja ei Suomen televisiossa pyörikään. Näin ollen olimme kartalla siitä, mistä sarja kertoo. Toisena vieraana oli uudesta Doll & Em -sarjasta brittiläinen näyttelijä Emily Mortimer. Meille kyseinen näyttelijä oli tuttu sivuosastaan 30 Rock -sarjassa, mutta muut hänen työnsä ovat meille tuntemattomampia. Molemmat vieraat kertoivat mielenkiintoisia tarinoita ja naurua riitti. Illan päätti stand-up koomikko Andrew Sleighter, joka teki samalla tv-debyyttinsä. Ihan hauska kaveri. Eri vieraiden ja segmenttien välillä Basic Cable Band soitti aina biisin tai pari sillä aikaa, kun kameroita siirrettiin paikasta toiseen ja ohjaaja, Conan ja muu henkilökunta keskusteli keskenään. Shown jo loputtua Conan esitti vielä lyhyen illanpäättäjäislaulun. Hän "omisti" laulun meidän edessä istuvalle naiselle, joten hetken aikaa mekin näyimme monitoreista, vaikkei osuus enää tv:seen päätynytkään. Pääsimme tämän ansiosta näkemään Conanin vielä lähietäisyydeltä.

Kun Conan oli poistunut lavalta ja yleisö oli huutanut ja nauranut itsensä loppuun, meidän oli aika poistua studiosta. Kävelimme ulos samaa reittiä kuin olimme tulleetkin ja muiden suunnatessa parkkihalliin, me suuntasimme kohti bussipysäkkiä. Bussipysäkille päästäksemme jouduimme ylittämään samassa risteyksessä kolme suojatietä, koska tietenkään siinä meille parhaalla ylityskohdalla sellaista ei ollut. Bussi onneksi saapui samalla minuutilla kuin me ja pääsimme tehokkaasti kotiin. Jakson päivämäärä oli siis 17.9. ja se tulee oletettavasti pian kokonaisuudessaan Conanin nettisivulle. Lyhyempiä osioita kyseisestä jaksosta löytyy jo täältä.


1 kommentti:

  1. Uu hauskaa! Hämmentävää, että teitä ei haastateltu! Olisi luullut tuollaiset kuuluisuudet tunnistavan!

    VastaaPoista