lauantai 16. helmikuuta 2013

Majoitusta mä metsästän

Ollaan tässä nyt lentolippujen ostamisen jälkeen alettu metsästää asuntoa New Yorkista. Heti aluksi päätettiin, että mennään sinne samalla tavalla kuin Pariisiin eli vuokrataan kalustettu asunto reissun ajaksi. Tulee halvemmaksi kuin hotelli ja saa enemmän omaa rauhaa ja oman keittiön. Vuokrattiin tosiaan viime vuonna AirBnB:n kautta se asunto ja ollaan nyt tekemässä samoin. Palvelussa siis yksityishenkilöt vuokraavat kokonaisia asuntoja sekä yksittäisiä huoneita, jotka on valmiiksi kalustettu. Palvelusta joutuu maksamaan palvelumaksun, joka taitaa olla n. 10% luokkaa asunnon hinnasta tjsp. Todettiin tämä palvelu kuitenkin erittäin toimivaksi viime kesänä. Kannattaa vain lukea tarkkaan kaikki vuokraajan ilmoittamat tiedot ja lukea myös kaikki aikaisempien vuokraajien kokemukset. Tämän reissun kohdalla ollaan karsittu asuntoja pois hinnan, huonon sijainnin ja negatiivisten kommenttien perusteella. Myös sellaiset asunnot on sivuutettu, joissa ei ole yhtään kommenttia. Viime vuonna asunto löytyi suht helposti, mutta nyt ei ole ollut yhtä helppoa. Rajasimme vaihtoehdot ensin noin kymmeneen ja aloimme ottaa niihin yhteyttä aloittaen meitä miellyttävimmästä. Ensimmäisestä vuokraajasta ei ole kuulunut mitään, toinen vastasi kieltävästi ja kolmas ei ole myöskään vielä vastannut. Ensi viikolla pitää varmaan alkaa lähettelemään noita vuokrapyyntöjä useaan asuntoon yhtä aikaa, kun ei oikein tunnu tällei yksittäin tärppäävän. Ehdotinkin jo avomiehelle, että laitetaan kaikkiin vuokrapyyntö ja otetaan se, josta ensin vastataan.

Olen jälleen tänään menossa töihin. Vietin viime lauantainkin töissä, mutta nyt onneksi työpaikka on kävelymatkan päässä. Lauantai-iltapäivänä on mukavaa olla töissä, kun tulee lauantailisää. Vähän on aina välillä nyt huolestuttanut, että jääkö kouluhommille tarpeeksi aikaa, kun vietän päivän tai kaksi viikosta töissä, mutta ihan hyvinhän niille on jäänyt aikaa. Ei sillä ettenkö varmasti saisi enemmän luettua, jos olisin enemmän kotona, mutta jollain sitä pitää elääkin.. tai no ehkä pikemminkin, jostain sitä rahaa pitää saada sinne säästöön. Nyt laitoin ensimmäisen kesätyöhakemuksenkin menemään ja pian pitäisi varmaan laittaa niitä enemmänkin. Kohta edessä on vuokratyöpaikan puolesta Veikkauksen koulutus, joten toivon, että myös sen suorittaminen auttaa minua kesätöitä etsiessäni. Pelottaa vaan, että en saa kesätöitä sen takia, että lähden reissuun jo elokuun alussa enkä pysty olemaan näin ollen koko kesäkautta töissä. Pitää kuitenkin toivoa parasta! Voinhan joka tapauksessa aloittaa työt jo toukokuussa, koska toukokuussa lähes kaikki luennot ovat jo loppuneet. Ehkä kaikki vielä järjestyy ja jos töitä ei kesäksi tule, niin onneksi on tämä vuokratyö, jonka kautta saa edes vähän rahaa säästöön.

Ystävänpäivästä vielä vähän. Tuo avomies hemmottelee minut piloille. Se tuli töistä kotiin kauniin kukkakimpun, leivonnaisten, valkoviinin, suklaarasian ja mansikoiden ja valkosuklaan kera. Lihoin varmaan pari kiloa, kun herkuteltiin niin kovasti. Illalla vielä käytiin katsomassa ennakkonäytöksessä Les Miserables, joka oli kyllä mahtava. Musiikkihan on koko elokuvan pointti ja olihan se musiikki kyllä hyvää. Mahtavat näyttelijät ja visuaalisesti näyttävä elokuva. Oli kyllä outoa, kun lähes jokainen repliikki laulettiin lukuun ottamatta jotain lyhyitä sanontoja, kuten kiittämisiä. Ehkä tällaiset "poikkeavat" elokuvat ovat nyt se juttu, kun miettii, että The Artist tuli 2011 ja se oli erittäin poikkeuksellinen ollessaan mykkäelokuva. Pitäisi muuten ostaa se dvd:llä jossain vaiheessa, koska tykättiin siitä kyllä kovasti silloin kun käytiin se leffassa katsomassa. Meille on nyt kyllä avomiehen kanssa tullut melkeinpä tavaksi käydä katsomassa elokuvat joko ensi-illassa tai ennakkonäytöksessä. Viimeisistä kolmesta elokuvasta, jotka ollaan käyty katsomassa, yksi oli ensi-ilta ja kaksi muuta olivat ennakkonäytöksiä. Pitää nyt katsoa, josko rikkoisimme tämän perinteen ja menisimme vielä jossain vaiheessa katsomaan Anna Kareninan, koska haluaisin ehdottomasti päästä ihailemaan kyseisen elokuvan pukuloistoa.

2 kommenttia:

  1. https://www.airbnb.com/wishlists/top40/listings/38246

    Hieno! Vaikka ootkin varmaan jo nähny ton.

    VastaaPoista
  2. http://albertinaphotography.blogspot.fi/2013/02/dreams-in-white.html

    you´re famous now.

    ps. uusi kimalteleva nimimerkki!

    VastaaPoista