sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Sataa, sataa ropisee...

Täällä on satanut joka päivä siitä lähtien kun saavuimme. Vielä masentavampaa on, että seuraava aurinkoinen päivä on luvattu lähes viikon päähän. Sadetta on tullut vaihtelevasti, välillä paistaa aurinko ja seuraavana hetkenä taas sataa rankasti. Eilen päädyimme ostamaan uuden ison sateenvarjon, että pysyisimme jatkossa paremmin kuivina sateen yllättäessä. Asunnolla totesimme, että sateenvarjo taitaa reissun lopuksi jäädä Pariisiin, koska se on liian iso matkalaukkuihimme.

Eilen alkuperäinen suunnitelma oli mennä Louvreen, joten kävelimme keskustaan eri reittiä kuin yleensä. Tällä hetkellä Jardin des Tuileriesille on pystytetty huvipuisto yhteen osaan puistoa. Sade kuitenkin yllätti meidät tuolla puistossa eikä valokuvaukselle tullut sitten oikein tilaisuutta. Viime reissulta on kyllä runsaasti kuvia kyseisestä puistosta. Louvrella oli vastassa jono ja kello alkoi jo olla vähän paljon, joten päätimme mennä Louvreen joku toinen päivä. Ajatuksena on tällä kertaa vuokrata audioguidet vierailun ajaksi, niin olisi kiva että kiertelylle olisi mahdollisimman paljon aikaa.

Koska olimme lähellä vintage-kauppoja, joissa halusin vierailla lähdimme käymään niissä. Matkalla pistäydyimme Hotel de Villessä olleeseen näyttelyyn, jossa oli kuvia Japanista ennen ja jälkeen tsunamin. Näyttely oli mielenkiintoinen ja saimme siellä hetken pidettyä sadetta, kun tässä vaiheessa meillä oli vielä vain vanha rikkinäinen sateenvarjo matkassa. Ensimmäiseksi löysimme kalliin vintage-kaupan, jossa myytiin vanhoja merkkivaatteita. Hintalaput olivat lähinnä sadasta eurosta ylöspäin. Seuraavaksi kävimme Rue de la Verrerie 1:ssä sijaitsevassa liikkeessä, joka oli samalla kadulla tuon ensimmäisen kanssa. Liikkeessä oli paljon vaatteita ja hinnat olivat reippaasti halvemmat, lähinnä 5-20 euroa. Liike olikin ihan täynnä shoppailijoita ja tavaraa. Lähellä sijaitsi Free "P" Star -niminen liike (8 rue Ste-Croix-de-la-Bretonnerie), jossa hintaluokka oli samaa luokkaa edellisen kanssa. En näistä ensimmäisistä liikkeistä oikein löytänyt itselleni mitään, mutta joku muu varmasti löytäisi varsinkin jos etsisi ihan ajan kanssa. Viimeinen liike oli Vintage Desir (32, Rue de Rosiers), josta itse ostin sitten yhden mekon ja laukun. Avopuolisolleni tarttui mukaan ruskea nahkatakki. Laitan myöhemmin näistä ostoksista sitten kuvia. Ostamani mekko maksoi 10 euroa ja laukku saman verran, avopuolison nahkatakki oli 20 euroa. Kaiki liikkeet löytyvät tosiaan täältä.

Opera Garnierin etusivu. Paikan edessä oli porukka soittamassa puhallinsoittimilla, mutta heitä ei tässä kuvassa näy. Paikasta oli vaikea saada kuvaa, koska se oli niin laaja.









Operalta keskustaan käveltäessä vastaan tuli monia erittäin kalliita liikkeitä. Tämä kuva on muistaakseni Cartierin ikkunasta. Toisesta näyteikkunasta löytyi muun muassa 89000 euroa maksava rannekello.

















Ruuaksi avopuoliso söi pastaa vuohenjuustolla ja pekonilla. Itse söin leivitettyä vasikkaa ja ranskalaisia. Juomaksi otettiin litra eviania, joka juotiin kahteen pekkaan. Ruoka oli hyvää ja sitä oli ehdottomasti tarpeeksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti