maanantai 9. heinäkuuta 2012

Montmartre

Eilen päädyimme kiertelemään vain asuntomme läheisyydessä. Viereiseltä kadulta lähtee portaat, jotka johtavat Sacre-Coeurille. Viimeksi kun olimme täällä asuimme myöskin täällä Montmarten alueella, mutta vähän eri suunnalla, nimittäin Place de Clichyllä. Silloin kävimme ohjatulla kävelyllä Montmartrella, jossa näimme aika lailla kaikki Montmartren kuuluisat paikat. Kävelimme ohi Amelie-elokuvasta tuttujen paikkojen, ohi legendaaristen kahviloiden, kävimme Sacre-Coeurissa ja kiersimme taiteilijoiden torin. Eilen suuntasimme jälleen Sacre-Coueriin sisään. Sekä ulko- että sisäpuolella oli erittäin paljon väkeä ja kun alkoi sataa monet ryntäsivät kiirellä sisälle kirkkoon. Näköalat kukkulalta ovat mahtavat ja alasvievät portaat ovat kauniit. Sacre-Coeurin takaa bongasimme todella kauniin puiston, jossa oli täynnä kasvustoa oleva kuja ja suihkulähde.

Huomasimme sitten eilen, että lähikauppamme ei ole auki sunnuntaisin ollenkaan ja muistan jostain lukeneeni, että monet kaupat ovat täällä tosiaankin sunnuntaisin kiinni. Monet vaatekaupat ja turisteille suunnatut kaupat olivat tosin auki samoin kuin leipomot. Olimme päivällä syöneet vähän toislaatuista, mutta halpaa, ravintolaruokaa. Illalla tyydyimme sitten pistäytymään leipomossa ostamassa patonkia ja testaamassa erilaisia herkkuja. Avopuolison harmiksi n. 30 metrin päässä asunnostamme sijaitseva juustokauppa oli jo sulkenut eikä hän saanut mitään patongin päälle.

Eilen törmäsimme ensimmäistä kertaa kunnolla sellaiseen, että porukka tulee rahan perässä ties millaisia juttuja selittämään. Totesimme, että ainoa tapa välttää tällaista on vain lähteä pois paikalta tai tarpeen tullen varmaan vaikka alkaa huutamaan. Täällä tuntuu olevan sellainen tapa, että ensin ollaan esim. siten että "tulkaa kuvaan, kiva kuva" ja sitten jos suostut niin ilmoitetaan, että maksaa 20 euroa. Itse onnistuimme aika hyvin välttämään näitä henkilöitä ja säästämään rahamme, mutta kovasti porukka silti yrittää.Vastaavia tapauksia ei ole aiemmin varmaankaan tullut vastaan koska olemme liikkuneet alueilla, joissa turistit eivät ole niin yleisiä kuin esim. Eiffel-tornilla ja Sacre-Coeurilla. Tuo on tuollaista epäsuoraa ryöstöä.

Mukavampiin asioihin eli valokuviin
 Viereiseltä kadulta lähtevät portaat, jotka johtavat Montmartren kukkulan laelle, jossa Sacre-Coeur sijaitsee. Sen verran oli askelmia, että matkalla ylöspäin kerkesi jo hengästyä.



















Sacre-Coeur edestäpäin mäen alta kuvattuna. Ylöspäin matkalta löytyy monta tasannetta ja ruohoista rinnettä, jossa voi levähtää.Turisteja oli asettunut istumaan vähän minne sattuu ja yhdet leveät portaat olivat oikeastaan täysin tukossa.
















Päätin kuvata avopuolisoakin vähän Sacre-Coeurin takana sijaitsevassa puistossa. Kuvassa näkyy myös viime kirjoituksessa mainittu nahkatakki ja uusi sateenvarjomme.

















Minä itse. Avopuoliso otti kuvan kasvien reunustamassa tunnelissa. Aamun hätäratkaisu hiusteni osalta oli laittaa ne pinneillä kiinni takaa sojottamaan vain toiselle puolelle ja ihan hyvältähän se näytti.
















Seuraavaksi pari kuvaa Escape Dali Montmartre, jossa on näytillä yli 300 Dalin työtä. Esillä oli sekä maalauksia että veistoksia. Sisäänpääsy maksoi 6 euroa alennuksen kera ja 11 euroa ilman alennusta. Saimme opiskelija-alennuksen, kun vain sanoimme olevamme opiskelijoita.


Viimeiseksi vielä kuva eilisillan herkuista


1 kommentti:

  1. Jee näyttää hyvältä, uu Dalí. Muistin että mulla on tällänenkin tili.

    Onko ollut helppoa kommunikoida ihmisten kanssa?

    VastaaPoista