keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Viime päivät - kuvapostaus

Pari päivää on nyt jäänyt välistä blogin kirjoittamisessa, joten teen nyt lähinnä kuvapostauksen. Heitän mukaan tiedot, mitkä paikat ovat kyseessä, mutta muuten lähinnä kuvia viime päivinä vierailluista paikoista.

Toissapäiväinen ruoka Leonissa, jossa kävimme viime reissullakin. Paikka on erikoistunut mereneläviin, mutta kyllä pihvitkin olivat maukkaita. Jälkkäreistä puhumattakaan: äärimmäisen hyvää vaniljajäätelöä.




















Vasemmalla Sainte-Triniten kirkko ja oikealla Saint-Sulpice, joka on toiseksi isoin kirkko heti Notre-Damen jälkeen.













Vasemmalla Saint-Germain-des-Presin kirkko, jossa on yksi vanhimmista kellotorneista Pariisissa. Oikealla Pantheon.












Pantheon sisältä. Alakerran kryptiin on haudattu monia merkittäviä henkilöitä esim. Curien pariskunta, Voltaire ja Victor Hugo.











Jardin du Luxembourg, jonka läpi kuljimme mennessämme Pantheonille.












Vasemmalla näkymä Chateau de Vincennesistä sen pihamaalle. Oikealla kuva Vincennesin alttari-ikkunasta kappelin ylätasanteelta kuvattuna.











Kävimme Vincennesin vieressä Parc Floral de Parisin kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa oli kauniita joutsenia. Siitä kävelimme Vincennesin puistoon, josta vuokrasimme soutuveneen (11,5 euroa/ kaksi henkeä + 10 euroa takuuta, joka saatiin takaisin). Avopuoliso sitten souteli meitä melkein tunnin ympäriinsä ja oli kyllä ihanaa.




Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, kuva eilisistä ruuista. Kävimme italialaisessa ravintolassa. Omalta lautaseltani löytyi pepperonipitsaa ja avopuoliso söi vasikanleikettä sienikastikkeella ja spagetilla.Tämän jälkeen kävimme vielä terassilla suomalaisen ystävämme kanssa, joka oli kolmen päivän reissulla Pariisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti