perjantai 20. heinäkuuta 2012

Louvre

Eilen, torstaina, vietimme päivämme Louvressa. Viime kerralla visiittimme meni vähän mönkään, joten tällä kertaa suuntasimme suoraan infotiskille. Ongelmanamme oli, että saadakseen Audioguiden täytyy audioguide-tiskille jättää kuvallinen henkilöllisyystodistus, mutta koska pääsemme ilmaiseksi sisään kuvallisilla henkilöllisyystodistuksillamme tarvitsisimme toiset henkkarit vielä lipuntarkastukseen. Itsellänihän ei ole olemassa mitään muuta kuvallista henkilöllisyystodistusta kuin passini, koska minulla ei ole kuvallista kela-korttia, opiskelijakorttia eikä ajokorttia. Infotiskin naisesta tuli pelastuksemme, koska hän kävi ottamassa passeistamme kopiot, joilla sitten pääsimme lipuntarkastuksesta läpi ja pystyimme jättämään passimme audioguide-tiskille. Louvressa on nykyään Nintendo 3DS -audioguidet, jotka osoittautuivat erittäin käteviksi interaktiivisuutensa puolesta. Hyvin saatiin kulutettua kolme ja puoli tuntia kierrellen ja emme käyneet läheskään kaikilla osastoilla. Joitain alueita, joissa viimeksi vierailimme, oli suljettuna, mutta ei voi mitään.

Täällä Pariisissa automaatit ovat selkeästi se juttu. Monista museoista ja muista vierailluista kohteista löytyy lippuautomaatteja ja mekin maksoimme audioguidemme (5e/kpl) automaatilla. McDonaldseissakin on kaikissa easyorder-automaatit: Asiakas näppäilee tilauksen ruudulle, päättää syökö paikan päällä vai ottaako mukaan, maksaa tilauksen ja käy lunastamassa sen kuittia vastaan tiskiltä. Kuitenkin aina on vaihtoehtona jonotella kassalle ihan tavalliseen tapaan, jos ei halua alkaa automaatin kanssa säätämään tai ei ole varma siitä, mitä siihen pitäisi näppäillä. Tänään kävimme Conciergeriessä, joka on entinen kuninkaallinen palatsi ja vankila. Paikka oli osittain remontissa, mutta silti ihan mielenkiintoinen vierailukohde. Vierailimme myös lähellä sijaitsevassa englanninkielisessä kirjakaupassa Shakespeare & Company'ssä. Emme kuitenkaan ostaneet mitään, koska ostimme jo edeltävänä päivänä molemmille pokkarit toisesta kirjakaupasta.

Huomenna on vähän kaikenlaista edessä. Tarkoituksena olisi käydä Pariisin katakombeissa, Tour Montparnassella sekä Les Invalidesissä. Kirjoittelimme tuossa pari päivää sitten listan kaikista asioista, joita meillä on vielä tekemättä ja nyt heitämme niille satunnaisia toteutuspäivämääriä, että saadaan kaikki tehtyä. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että meiltä jää vielä peräti neljä päivää ilman tekemistä!

Kuva audioguidesta. Itse laitoin 3D-ominaisuuden pois päältä, koska se ei mielestäni lisännyt mitään erityistä. Interaktiivinen kartta oli kätevä, koska se paikallisti missä kuljimme ja alkoi toistaa itsestään tiettyjä infoja. Jos putosi kartalta, osassa teoksissa on yhä perinteiset numerokoodit, jotka laitteeseen saa syötettyä ja selitys alkaa jälleen.















Louvren portaista tuli mieleen Tylypahka tai Labyrintti-elokuva.






















 

Ja eilen avopuolisolla oli alkuruuaksi gratinoitua sipulikeittoa (oikealla kulhossa) ja pääruuaksi Burgundinpataa ja perunamuussia. Itselläni oli kanaa ja perunamuussia. Hyvin maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti