keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Disneyland!

Viime sunnuntaina kävimme Pere-Lachaisen hautausmaalla. Ostimme parilla eurolla haustausmaan portilta kartan, johon oli merkitty merkittäviä henkilöitä. Vierailimme sitten Edith Piafin, Oscar Wilden ja monen muun haudoilla sekä ihailimme samalla muita näyttäviä hautakiviä. Samalla saimme nauttia auringosta ja liikunnasta. Hautausmaa ei ole tasaisella maalla vaan rinteessä, joten näkymätkin hautausmaan päältä olivat näyttävät.

Nyt sitten pääasiaan eli Disneylandiin. Vietimme Disneylandissä maanantain toivoen, että siellä olisi silloin vähän vähemmän väkeä. Olihan siellä varmaan viikonloppuihin verrattuna, mutta viimeksi kun kävimme siellä 2011 huhtikuussa, niin oli kyllä vähemmän väkeä. Jonotusajat vaihtelivat kovasti riippuen laitteesta ja siitä, milloin siellä meni käymään. Itse päätimme olla katsomatta klo 19 paraatia, vaan käyttää ajan laitteisiin ja tällöin monet jonotusajat olivat n. 15 minuutin luokkaa, kun yleensä monissa oli 30 minuutista tuntiin. Päätimme olla säätämättä fastpassin kanssa ja jonotimme ihan kiltisti kaikkiin laitteisiin. Yllättävän hyvin aika kului, kun monissa laitteissa jonotusalue on varjoisa ja sisustettu laitteen teeman mukaan.

Meillä oli molempiin puistoihin oikeuttava lippu, joten aloitimme Walt Disney Studios Parkista. Siellä kävimme Toy Story -alueella, jossa on kolme teemalaitetta. Valitettavasti Slinky-koiraan tuli tekninen vika ollessamme sen kyydissä ja se pysähtyi kesken matkan. Autoramppi kuitenkin pelasi loistavasti ja oli paljon hurjempi kuin ajattelin, toimintaperiaatteeltaan se muistutti kovasti Särkänniemen Half-Pipea. Kävimme myös tutustumassa Disney-animaation taikaan Art of Disney Animation'issa. Siellä nähtiin videolta vanhoja animaatioita, kerrottiin mistä kaikki alkoi ja kerrottiin hauskasti nykypäivänkin animoinnista. Saimme myös kuulla uudesta Brave-elokuvasta ja kaikki tämä vielä englanniksi!

Suurimman osan päivästä vietimme Disneyland Parkissa. Siellä onkin paljon enemmän perinteisiä huvipuistolaitteita ja muuta ylimääräistä tekemistä, kun taas Studioseilla on enemmän live-ohjelmaa. Suuntasimme heti ensimmäiseksi kohti Big Thunder Mountain  -vuoristorataa, joka oli kyllä oma suosikkini paikan vuoristoradoista. Sen jälkeen suuntasimme kohti Adventurelandia, jossa seikkailimme saarella ja kävimme merirosvolaivassa ja Robinson Crusoen puumajassa. Fantasylandissa menimme lentämään Dumbolla ja myöhemmin vielä tutustumaan Lumikista tuttuun pimeään metsään. Vierestä löytyi myös Ruususen linna, jonka parvi oli viime käynnillämme suljettu. Nyt sinne kuitenkin pääsi katsomaan Prinsessa Ruususen tarinaa, joka oli kuvattu lasimaalausten, tekstiilien ja patsaiden yhdistelmällä.

Discoverylandissa viihdyimme laitteissa. Ensiksi suuntasimme Buzz Lightyearin Laser Blastiin, jossa istutaan vaunussa ja räiskitään laserpistoolilla vastaantulevia pahiksia. Oli kyllä hauska laite ja sain enemmän pisteitäkin kuin avopuoliso. Raahasin sitten vastahakoisen avopuolisoni suureen virheeseen eli Space Mountainiin. Laite oli ihan sairas! Vuoristorata meni tuhatta ja sataa lähes pilkkopimeässä ja kääntyi useita kertoja pää alaspäin. En ole varmaan ikinä kiljunut yhtä paljon. Seuraavaksi jatkoimme vähän rauhallisemmin ja menimme Star Toursiin, joka sijoittuu Star Warsin maailmaan. Laite on periaatteessa elokuvateatteri, joka kallistelee ja käyttää valoefektejä. Oli kyllä mukavaa Space Mountainin jälkeen ja Star Warsihan kelpaa aina.

Viimeiseksi laitteeksemme tuli Indiana Jonesin tuomiontemppeli. Itse olin ensin vastahakoinen menemään siihen, koska siinäkin mennään pää alaspäin ja siitä olin saanut tarpeekseni jo aiemmin. Suostuin kuitenkin menemään laitteeseen ja se ei ollutkaan yhtään niin paha kuin kuvittelin. 360 asteen ympärimenokaan ei tuntunut yhtään pahalta. Illalla asetuimme pääkadun varrelle nauttimaan Disney Fantillusion-paraatista. Puistosta sammutetaan katuvalot ja päästään nauttimaan paraatilavojen valoloistosta ja näkemään niillä tuttuja Disney-hahmoja. Fantillusionin jälkeen oli puiston sulkemisaika jo lähellä ja viimeisenä showna oli Disney Dreams, jota esitetään Disneylandin 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tässä spektaakkelissa heijastettiin mitä mielenkiintoisempia asioita Ruususen linnaan ja vesipatsaisiin, joita sen eteen luotiin. Showhun kuului myös jatkuva musiikki ja dialogit sekä pyrotekniikka ja ilotulitteet. Kannatti kyllä ehdottomasti jäädä loppuun asti vaikka jalat olivatkin aivan rikki seisomisesta. Joku päivä taas uudestaan ja omat lapsethan tuonne on pakko viedä heti kun sellasia syntyy! : DD

Walt Disney Studiosin sisäänkäynti.




















Haaksirikkoutunut laiva seikkailusaarella. Kuva otettu riippusillalta käsin.












Aladdinin ja Indiana Jonesin tunnelmaa Adveturelandissa.




















Boarding Pass Dumbon kyytiin.














Ruususen linna päivällä.














Star Toursien jonotusalueelta löytyi mm. droidien korjaamista.













Mikki pisti Fantillusion-paraatin näyttävästi käyntiin.




















Itselle tämä valoparaati toi vaan mieleen isovanhempieni omistavat 80-luvulta peräisin olevat videot Disneyworldistä, joita pienenä katsoin.











Ruususen linna psykedeelisenä Disney Dreams -shown aikana













Tänään suuntaamme iltapäivällä kohti Givernyä. Toivottavasti aurinko paistaa koko päivän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti