lauantai 28. heinäkuuta 2012

Giverny ja viime päivät

Tiistaina kävimme Parc Monceaussa, joka on viihtyisä puisto noin parin kilometrin päässä asunnoltamme. Matka tosin tuntui pidemmältä +30 asteen auringonpaisteessa. Puistosta löytyy erilaisia pieniä puutarhoja, kuten japanilaistyylinen puutarha ja ruusutarha. Heti kun menimme puistoon sisään näkyi roomalaistyyliset pylväät, jotka ympäröivät lampea, jossa oli vesilintuja ja kaloja. Monet ottivat nurmikolla aurinkoa ja jäimme itsekin hetkeksi nurmelle makoilemaan.

Keskiviikkona oli edessä reissu Givernyyn. Varasimme reissun Cityramalta, vaikka yleensä koitamme säästää ja hoitaa tuollaiset reissut ilman matkanjärjestäjiä. Nyt olin saanut kuitenkin sellaisen kuvan, että Givernyyn on vähän hankalampi kulkea itse, kun joutuu menemään sekä junalla että bussilla. Jos joskus menemme sinne uudelleen, niin koitamme varmaan mennä ilman matkanjärjestäjää. Aikaa nauttia Givernyn puutarhoista itsenäisesti oli vain pari tuntia, kun jo pelkkiin matkoihin meni 1½ tuntia yhteen suuntaan. Puutarhat olivat kuitenkin äärimmäisen kauniit. Vesipuutarha oli erityisen idyllinen ja sääkin suosi meitä, koska lämpöä oli yhä +30 astetta.

Avopuoliso pääsi vähän yllättämään ja kosi meidän seistessä sillalla katselemassa lumpeita. Tiesin, että kosinta oli tulossa melko varmasti reissun aikana, kun olin itse saanut sormuksenkin valita ja olla mukana sitä liikkeestä hakemassa, mutta kyllä tuo silti vähän yllätti. Kosintaa pääsi todistamaan pari satunnaista aasialaista turistiakin, jotka sattuivat seisoskelemaan sillalla. Vastasin tietenkin myöntävästi ja nyt saan sitten käyttää ihanaista sormustani aina. Illalla vielä juhlistimme kihlautumista käymällä ravintolassa Champs-Elyseellä, jossa joimme aluksi lasilliset shampanjaa ja kilistelimme ties mille.

 Tänään kävimme Musee d'Orsayssa katsastamassa tunnettujen impressionistien töitä. Harmillista vain oli, että kyseisessä museossa ei saa valokuvata ollenkaan ja vihaksi pisti aina kun näki jonkun koittavan ottaa kuvia siitä huolimatta. Museosta löytyi teoksia kolmessa kokonaisessa kerroksessa ja parissa pienessä paviljongissa. Paviljongeista löytyi lähinnä Art Noveau-tyyliä edustavia huonekaluja. Erityisen mielenkiintoisia teoksia museossa ovat Monetin ja Manetin sekä Van Goghin maalaukset. Myös itse museo oli erittäin näyttävä, koska se on entisöity asemarakennus. Aulassa on valtava kullattu kello ja katossa on kaarevat lasi-ikkunat.

Tällä hetkellä itsellämme on päällä myös asunnon etsintä Jyväskylästä. Se on kieltämättä vähän hankalaa täältä Pariisista käsin, mutta ainakin pari lupaavaa asuntoa on jo löytynyt. Vanhempanikin kävivät yhden asunnon katsastamassa puolestani. Tähän aikaan vuodesta asunnot ovat kuitenkin vähän kiven alla.

Puutarha Monetin talon edustalla. Taloon pääsi myös sisään kiertelemään, mutta siellä ei saanut kuvata.












Lumpeet, jotka toimivat innoittajana Monetin kuuluisille Water Lilies -maalauksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti