keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Bois de Boulogne

Maanantaina kävimme Bois de Boulognessa. Se on iso puisto, joka sijaitsee Pariisin keskusta-alueen laidalla. Puistosta löytyy hevostalleja, ravintoloita, kaksi järveä sekä suuri määrä kävelyreittejä sen n. 8500 neliökilometrin alueelta. Koska olimme jo Bois de Vincennesissä soudelleet, niin jätimme sen tällä kertaa väliin. Päätimme kiertää isomman järven ja kaksi sen keskellä ollutta saarea kokonaan. Monet lenkkeilyttivät koiriaan järven ympäri ja vastaan tuli yksikin pariskunta joilla oli kuusi koiraa matkassa. Järvestä löytyi runsaasti erilaisia vesilintuja, joista näyttävin oli viiden joutsenen parvi. Yksi mahtavista bongauksista oli piisami. Ensiksi ihmeteltiin, että mikä ihmeen märkä kökkö rannalla oli, mutta kun käveltiin vähän eteenpäin niin kökölle löytyi ruohoa syövä pääkin. Oli aika jännä otus. Järven keskellä olleille saarille maksoi 1½ euroa per nenä päästä moottoroidulla lautalla eikä sinne ollut muuta kulkureittiä. Isommilla saarista sijaitsee myös hieno ravintola, mutta valitettavasti sen keittiö ei ollut auki, kun vierailimme saarella.

Bois de Boulognelta kävelimme Arc de Triomphelle elikkäs riemukaarelle. Emme heti lähteneet kiipeilemään vaan kävelimme ensin vähän matkaa Champs-Elyseetä alaspäin ja kävimme syömässä. Avopuoliso tykkäsi paikan alkuruuasta ihan hirveästi ja itseeni upposi kovaa tahtia jälkiruoaksi ottamani creme brulee. Syötyämme ja juotuamme päätimme lähteä kiipeämään Riemukaaren päälle. Sisäänpääsy oli ilmainen ja näkymät olivat hienot. Kaaren sisällä sijaitseva kauppa oli vähän muuttanut ulkonäköään sitten viime käynnin, mutta muuten vierailu oli aika samanlainen. Päädyttiin ostamaan lasinalusia, joissa on teemana Pariisi 1900-luvulla. Tuliaiset on vielä ostamatta, mutta onhan tässä vielä yli pari viikkoa aikaa ja Disneylandkin vielä käymättä.

Eilen pidimme shoppailupäivän. En ottanut kameraa mukaan, vain pelkästään pienen käsilaukun. Kiersimme varmaan kymmenen kauppaa, mutta vain parista tarttui tavaraa mukaan. Pidin erityisesti Jennyfer-nimisestä liikkeestä, jossa oli melko edullista. Hinnat olivat samaa luokkaa Suomen hintojen kanssa. Sieltä mukaan tarttuikin ihana mekko (26e) ja alennuksessa ollut neuletakki (9e). Olisin varmaan viettänyt siellä pidemmänkin aikaa, mutta avopuolisolla oli kiire syömään. Pistäydyimme kuitenkin vielä Etamissa ennen syömistä ja sieltä ostin kotiin oloasun (10e) ja punaisen rusettisormuksen (5e). Ruokaa kävimme syömässä ihan Louvren vieressä, mutta hinta oli silti kohtuullinen (13,50 e/annos). Kävimme vielä avopuolison toiveesta Champs-Elyseellä Banana Republicin liikkeessä, jossa oli myös jotain hyviä alennuksia, mutta nyt emme vielä sieltä mitään ostaneet.

Tänään suuntaamme kohti Versaillesia. Olen todella innoissani ja sääkin suosii meitä. Versaillesin nettisivuilla suositeltiin käymistä ke-pe välillä, niin saa nähdä kuinka paljon siellä sitten on porukkaa. Enää pitäisi vaan päättää, että mitä puen päälleni!

PIISAMI!
"Filosofit ovat pyrstötähtien yläpuolella" - piisamirotta, muumit












Pieni vesiputous, joka johti isompaan vesiputoukseen, joka laski itse järveen.



















Avopuoliso söpönä vihreydessä.














Avopuoliso otti musta lähikuvan ja käski pistää sen jonnekin, niin pistetään nyt tänne.












Riemukaari kuvattuna kaaren alta. Kaarella oli jotkut sotilasmenot päällä, kun saavuimme paikalla. Musiikkia soi ja sotilaita seisoi muodostelmassa.


















Jaksettiin kiivetä kierreportaat täydelläkin vatsalla.













Kännykkäkameralla otettu kuva eilisestä ruuasta. Molemmat ottivat päivän erikoisen, joka oli kanaa currylla ja basmatiriisillä. Oli hyvää ja täyttävää.

1 kommentti:

  1. cool! toivottavasti versaillesissa oli kivaa tänään! laita kuvia!

    VastaaPoista