sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ranskan kansallispäivä

Toissa päivänä ei tapahtunut oikeastaan mitään jännää. Vietimme ns. kotipäivää ja kävimme ainoastaan lähikaupassa ja -leipomossa. Päivän ohjelmaan kuului tiskaamista ja pyykinpesua. Pyykinpesu olikin mielenkiintoista, kun ensin piti löytää kaupasta pesuainetta ja sitten vielä googlailla englanninkieliset käyttöohjeet kyseiselle pesukoneelle. Saatiin kuitenkin loppuen lopuksi kaksi koneellista pyykkiä pestyä eli hyvä me.


Eilen herättiin jo aikaisin, että ehdimme näkemään kansallispäivän paraatia. Emme päässeet kovin hyville paikoille paraatia katsomaan, joten aika paljon meni ilmeisesti ohi meiltä tv:n kuvista päätellen. Näimme kuitenkin ilmavoimien lennot, marssivat sotilaat ja jonkin verran sotilasajoneuvoja. Itselleni tuli jostain syystä todella huono olo kesken paraatin katsomisen, joten suuntasimme pois väkijoukosta paraatin ollessa yhä kesken. Olo onneksi parani pian ja erityisesti sen jälkeen, kun oltiin käyty syömässä. Pois lähtiessä nähtiin, kun laskuvarjohyppääjät tiputtautuivat Champs-Elyseelle. Näyttivät aika rankkaa vauhtia menevän maata kohti ja myöhemmin tv:stä selvisi, että yksi heistä oli itseasiassa loukannut jalkansa laskeutuessaan.

Ruuan jälkeen kävimme kiertelemässä Ile Saint-Louisilla. Pienellä saarella oli todella nättiä ja jäätelöä myytiin vähän joka puolella. Itse tyydyimme vain juomaan yhdet alkoholilliset juomat terassilla ja ihmettelemään, miten kahvilakulttuuri voi kukoistaa täällä, kun juomien hinnat ovat niin korkeita. Saari oli täynnä kalliita autoja ja smarteja. Saaren lähettyviltä löytyi kuitenkin mielenkiintoinen auto, jonka kyljessä oli Suomen lippu, jonka vieressä luki "Häkkinen". Ei kuitenkaan nähty Mikaa missään.

Illalla oli edessä ilotulitus. Odotettiin sitä molemmat innolla ja kun päästiin Champ de Marsille, se oli jo ihan täynnä ihmisiä. Löydettiin kuitenkin hyvät seisomapaikat, joista nähtiin Eiffel hyvin ja sain paljon kuviakin otettua. Ilotulituksen teemana oli "Disco Years, 70s - 80s" ja se kuului kyllä musiikeista. Musiikkia soi Abbalta, Village Peoplelta ja monilta muilta discon klassikkoartisteilta. Show kesti noin puolisen tuntia ja ilotulitusta ja hyvää meininkiä kyllä riitti. Monet kappaleetkin olivat tuttuja ja mukana oli vain pari itselleni tuntematonta ranskalaista discobiisiä.

Tällä hetkellä ainoa suunnitelma tälle päivälle on nähdä vuokraisäntäämme kahvin merkeissä iltapäivällä. Muuten jää nähtäväksi teemmekö tänään mitään erityistä vai otammeko tämän päivän vielä rauhallisesti ja huomenna aloitamme taas kunnolla kiertelyn.

Paraati alkoi ilmavoimilla.




















Marssivia sotilaita näimme lähinnä tältä etäisyydeltä, mutta niiden laulu kyllä kuului hyvin.












Osa sotilaista kulki vähän lähempääkin, kun kääntyivät eri suuntaan kuin toiset













 Eiffel-torni ennen ilotulitusta. Odoteltiin, että tulisi tarpeeksi pimeää ja ilotulitus alkoi yhdentoista maissa.



















 Eiffeliin oli tosiaan ripustettu sairaalloisen suuri discopallo.




















Eiffel-tornin omien valojen käyttö oli hienosti yhdistetty ilotulitukseen. Valonheittimet pyyhkivät välillä sekä yleisöä että taivasta.


















Ja loppuhuipennuksessa oli kaikki hienoudet mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti