sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vuokra-autolla ulkomailla

Olen tässä viime päivinä hiukan tutkiskellut mahdollisuuksiamme vuokrata auto matkan varrella. Sehän on selvää, että Yhdysvalloista ja Uudesta-Seelannista löytyy molemmista kymmeniä ellei satoja vuokra-autofirmoja, mutta se vuokraavatko he autojaan meille on sitten asia erikseen.

Ensinnäkin meidän parivaljakostamme vain minulle on ajokortti. Toisekseen ajokorttini on vielä lähes iskemätön, koska suoritin sen vasta tänä vuonna. Reissun alkaessa ajokokemusta löytyy vain puolelta vuodelta. Joillekin vuokrafirmoista tämä on ehdoton EI. Osa firmoista vaatii vähintään kahden vuoden ajokokemusta, jota meiltä ei siis löydy. Äh.

Spaceships rentals
Uudessa-Seelannissa ollaan onneksi hiukan löysempiä kuskin uutuuden suhteen. Löysin useamman vuokrafirman sivuilta tiedon, että 18 vuoden ikä ja lainvoimainen ajokortti ovat tarpeeksi, eikä nuoresta iästä veloiteta ekstraa. Yhdysvalloissa alle 25-vuotiaat kuskit maksavat paikoitellen järkyttävän suuria lisämaksuja ihan vain ikänsä puolesta. Jotkut firmat eivät vuokraa alle 25-vuotiaille ollenkaan.

Suurin tarve autolle meillä on juuri Uudessa-Seelannissa, jossa vietämme 3 viikkoa. Tarkoitus on vuokrata auto, jossa pystymme myös yöpymään. Tällaisia mukautettuja henkilöautoja tai pieniä pakettiautoja tarjoavat monet firmat, kuten kuvassa oleva Spaceships rentals. Ennen auton varaamista pitänee vielä kertaalleen vertailla ominaisuuksia, kilpailuttaa hinnat ja mahdollisesti vielä varmistaa, että onhan se nyt oikeasti OK, että minulle on ollut ajokortti vasta puoli vuotta.

Saa nähdä tuleeko reissun suurin seikkailu olemaan autolla ajaminen vasemmalla puolella.
Miestä ainakin jännittää jo nyt :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti