perjantai 17. maaliskuuta 2017

Jeju City ja Columnar Joints

Jejusta riittää vielä kuvia ja kerrottavaa, vaikka reissusta on ehtinyt kulua jo melkein kaksi viikkoa. Soulissa olen päässyt kiinni todelliseen arkeen intensiivisen kielikurssin ansiosta. Korean tunteja on joka päivä klo 9-13, minkä lisäksi tulee yleensä useampi sivu sanoja kotiin opeteltavaksi. Sanakokeita on päivittäin ja joka maanantai on koe edeltävän viikon asioista. Ensimmäisen viikon tunnit menivät korealaisia aakkosia opetellessa. Samalla opimme sanastoa mm. eläimiä, ammatteja ja ruumiinosia. Osaan laulaa nyt koreaksi "pää, olkapää, peppu...". Ensi viikolla pääsemme jo opettelemaan helppoja keskusteluja. Aloitimme jo perjantaina opettelemalla tehdykset, kiittämiset ja itsensä esittelyn.

Jejun pääkaupunki on tosiaan Jeju City, jossa oma hostellimmekin sijaitsi. Jeju tuntuu Souliin verrattuna pieneltä ja maalaismaiselta. Tämä tunne johtui varmaan Jejun hiljaisuudesta ja hiukan ränsistyneistä rakennuksista, jotka henkivät paikka paikoin saaritunnelmaa. Jejun todellisen koon ja vilskeen huomaa vasta, kun lähtee pois Jeju Citystä ja toteaa, että tässä ollaan nyt vartti ajettu ja ollaan yhä keskellä kaupunkia. Jejun luontokohteista on vielä käsittelemättä Columnar Joints. Kyseiset kolumnit ovat laavan muovaamia pylväitä merestä kohoavassa kallioseinämässä. Columnar Jointsit sijaitsevat lähes saaren toisella puolella lähellä Seogwipon kaupunkia. Columnar Jointsin lähin kaupunki oli Mungun. Otimme Jeju Citystä bussin Mungun Post Officelle, mistä kävelimme loppumatkan. Kävelyä kertyi varmaankin parin kilometrin verran. Columnar Joints oli helppo löytää, koska Mungunista suunnistimme yksinkertaisesti kohti merta ja matkalta löytyikin sitten opaskylttejä autoilijoille. Kävelijöille löytyi myös oma kävelytie. Kuten kaikki muutkin luontokohteet Jejulla, myös Columnar Jointsille maksoi sisään 2000 wonia (vajaa 2 euroa).

Columnar Jointsin alue on melko pieni. Alueen ulkopuolella on turisti-info ja pari kioskia. Columnar Jointseja pääsee ihailemaan varta vasten rakennetulta näköalatasanteelta. Kävimme Columnar Jointseilla lauantaina ja näköalatasanteella mahtui kulkemaan ihan hyvin. Kesäkuukausina voisin tilanteen olevan toinen, koska tasanne ei ole mitenkään kovin suuri. Vielä kun monet ottavat kuvia toisistaan poseeraamassa tai itsestään selfie-stickin kanssa, välillä voi olla vaikeaa kulkea eteenpäin tasanteella. Jouduin myös ensimmäistä kertaa poseeraamaan turistikuvassa. Vanhempi aasialainen mies tarttui yhtäkkiä minua olkavarresta ja ilmoitti, että "picture, picture". Vieressä kävellyt ystäväni pyydettiin myös mukaan kuvaan. Miehen vaimo sitten otti meistä yhteiskuvan samalla kun mies piti koko ajan kädellään kiinni olkavarrestani hitusen liian tiukalla ottaalle. Ehkä hän pelkäsi minun karkaavan ennen kuin kuva on saatu otettua? Kun kävelee ulos Columnar Jointsin aidatulta alueelta ja kääntyy oikealle isoon alamäkeen, pääsee kivikkoiselle rannalle. Aurinkoisena päivänä on ihanaa istua rannalla kuuntelemassa meren ääntä ja haistelemassa sen tuoksua. Päädyimme istumaan rannalla varmaan puoli tuntia nauttimassa omasta rauhasta ennen kuin suuntasimme vesiputoukselle ja Jeju Fire Festivalille, mistä kerroin edeltävässä kirjoituksessa.

Jeju City
Jeju Dongmun market. Huomaa tärkein myyntiartikkeli: tangeriini.
Jeju City
Bussista bongattu temppeli
Palmupuita kävelymatkalta Columnar Jointsille
Näköalatasanne kuvattuna kauempaa. Näyttää melko tyhjältä.
Columnar Joints
Columnar Joints
Rentoiluranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti