sunnuntai 23. elokuuta 2015

Viikko reissun alkuun - missä mennään?

Matkamme maailman ympäri alkaa viikon kuluttua. Ennen matkaa tehtävät hankinnat ja asunnon pakkaaminen varastoon alkavat olla hyvällä mallilla. Hiukan heikommassa tilassa on matkan majoitusten ja erinäisten maiden sisäisten liikennöintien varaaminen. Pitää varmaan skarpata asian suhteen. Viimeiset lentoliput eli Osaka-Helsinki -lennot hankimme viikko sitten. Lentolipuista ei tarvitse siis enää huolehtia. Majoituskin löytyy ensimmäiseksi kuukaudeksi. Kolme ensimmäistä viikkoa vietämme Yhdysvalloissa majoittuen Airbnb:n kautta ja neljäs viikko menee hotellien ja hostellin yhdistelmällä Fijillä. Juuri laskeskelin, että siirtyminen Fijin saarihotelleihin tulee maksamaan pienen omaisuuden, mutta eipähän siellä tule turhan usein vierailtua.

Muuton osalta kaikki on reilassa. Vuokra-, sähkö- ja nettisopimukset on katkaistu ajallaan, ja puhelinliittymäkin on vaihdettu kaikista halvimpaan mahdolliseen. Puhelin on mukana matkalla vain hätätilanteita ja wi-fin hyödyntämistä varten. Postiin teimme muuttoilmoituksen ja siirrymme kirjoille vanhempieni osoitteeseen. Huoltoyhtiötä pitäisi vielä infota muutosta, että saavat oikeat sukunimet sitten etuoveen.

Matkaa varten hankimme molemmille omat rinkat. Aluksi haikailin maksimissaan 55 litran rinkkaa, mutta lopulliseksi rinkaksi valikoitui 60-litrainen Halti Ounas. Myyjän kanssa mallailimme selkääni useita eri rinkkoja ja tämä Haltin rinkka tuntui kaikkein mukavimmalta kantaa. Miehen rinkaksi valikoitui samoilla kriteereillä 65-litrainen Haglöfsin Sec. Voi olla, että olisimme pärjänneet pienemmilläkin rinkoilla, mutta nyt kokeillaan näillä. Tärkeimpinä kriteereinä meillä olivat hinta ja istuvuus sekä käytännöllisyys. Rinkat saa auki monesta kohtaa ja niissä tulivat sadesuoja mukana. Rinkat ovat enää täytettä vailla.

Nyt viimeisellä viikolla ohjelmassa on siis pakkaamista, matka-apteekin täydentämistä, erinäisten matkadokumenttien tulostamista sekä viimeisten hankintojen tekoa. Töitäkin on jäljellä vielä neljä päivää. Perjantaina tyhjennämme asuntomme lopullisesti ja siirrymme viettämään viimeiset kaksi yötä Suomessa sukulaisillemme. Hiukan alkaa jo jännittämään. Toivottavasti en nuku matkaa edeltävänä päivänä yhtä huonosti kuin nukuin heinäkuisia häitämme edeltäneenä yönä!

2 kommenttia:

  1. Oi, enää viikko! Oikein ihanaa reissua teille! Toivottavasti kuullaan vähän myös reissun päältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Koitan päivittää blogia aktiivisesti reissun aikana. Edeltävillä reissuilla olen yleensä päivittänyt 1-3 päivän välein, jotta sukulaiset eivät turhaan huolestu :D

      Poista