maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lopullinen reitti

Rehellisesti sanottuna kuvittelin, että meillä oli jo maaliskuussa reitti päätettynä. Tulevaisuutta on kuitenkin mahdotonta ennustaa ja maaliskuun lopulla Nepalissa sattunut maanjäristys pisti pohtimaan reittiä uusiksi. Ajattelin koota alle, miten reittisuunnitelmamme kehittyi ensimmäisestä luonnoksesta vihoviimeiseen muotoonsa. Väliviivat tarkoittavat lentämistä ja kauttaviivat maata pitkin kulkemista.

Reitti 1
Helsinki - New York - San Francisco // Los Angeles - Fidzi - Auckland // Christchurch - Sydney // Melbourne - Bali - Singapore - Bangkok // Siem Reap // Bangkok - Kuala Lumpur - Katmandu - Delhi - Lontoo - Helsinki

Alkuperäisestä reitistä luovuimme, koska meistä tuntui, että kohteita oli yksinkertaisesti liikaa. Lisäksi Bangkokiin suuntaaminen tarkoitti sitä, että Nepaliin päästäksemme olisimme joutuneet lentämään ensin takaisin Singaporen suuntaan eli etelämmäksi ja sitten takaisin pohjoiseen kohti Nepalia. Thaimaa ja Kambodza jäävät siis odottamaan seuraavaa reissua. Ihan ensimmäisessä luonnoksessa reittimme kulki lännen sijasta idän suuntaan. Hyvin pian tajusimme kuitenkin, että sään pitäisi suosia meitä hiukan paremmin, jos kuljemme länteen.

Reitti 2
Helsinki - New York - San Francisco // Los Angeles - Fidzi - Auckland // Christchurch - Sydney // Melbourne - Bali - Singapore // Kuala Lumpur - Chengdu // Tiibet // Katmandu - (Doha-Tukholma) - Helsinki

Seuraavaksi saimme päähämme, että mehän voisimme mennä Tiibetiin. Chengdusta Tiibetiin kulkee maailman korkeimmalla sijaitseva junarata ja se olisi varmasti kokemisen arvoinen. Koukkaus Tiibetin kautta olisi nostanut reissun hintaa jonkin verran ja tarkoittanut Kiinan viisumin hankkimista. Pelot vuoristotaudista ja Nepalin maanjäristys saivat meidät jättämään Tiibetin tältä erää pois. Kahden vuorokauden junamatka kuulosti myös aika ekstreemiltä, kun pisimmillään junassa on tähän mennessä tullut vietettyä varmaan viitisen tuntia.

Reitti 3 - nykyinen suunnitelmamme
Helsinki - New York - San Francisco // Los Angeles - Fidzi - Auckland // Christchurch - Sydney // Melbourne - Bali - Singapore // Kuala Lumpur - Tokio // Osaka - Helsinki

Kohteita on nyt huomattavasti vähemmän kuin alkuperäisessä suunnitelmassa ja reittimme on painottunut suhteellisen paljon suurkaupunkeihin. Toki esimerkiksi Uudessa-Seelannissa aiomme ajaa ympäriinsä ja isommissa kaupungeissa pyöriminen jää varmaan aika vähäiseksi. Päätimme tiputtaa Nepalin pois reitiltämme. Päätös oli katkeran suloinen. Toisaalta olin innoissani, että nyt suuntaamme Japaniin, mutta minua harmitti, että emme pääse Nepaliin. Painavin yksittäinen syy pudottaa Nepal pois oli, että Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteissa käsketään yhä välttämään tarpeetonta matkustamista alueelle. Ymmärryksemme mukaan matkavakuutuksemme tulkitsee tämän siten, että alueelle ei tulisi matkustaa, jonka vuoksi vakuutuksemme ei olisi Nepalissa voimassa. Hyvällä tuurilla tilanne voisi muuttua ennen joulukuuta, jolloin olimme Nepaliin suuntaamassa, mutta emme jää odottelemaan tilanteen muuttumista. Liput Japaniin voimme ostaa jo nyt ja pääsemme Japanista kotiin suoralla Finnairin lennolla. Kotimatka lyheni kertaheitolla yli 7 tunnilla.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä ja realistiselta tuo viimeisin suunnitelma! Joko alkaa olla kaikki valmistelut tehty reissua varten? :)

    VastaaPoista